divendres, 3 de juny del 2011

La rehabilitació del Mercat del Pla, gairebé a punt

Les obres de la primera fase, que han consistit bàsicament en la recuperació de l’edifici, estan en la seva fase final mentre que la Paeria ja prepara la licitació de la segona fase, que permetrà el condicionament de 10 parades de venda de productes autòctons agroalimentaris.


El paer en cap ha assegurat que amb aquesta actuació es dóna vida al Mercat del Pla amb un nivell de qualitat molt alt. Ros ha destacat que es disposarà d'espais de cuina, de restauració i per a la realització d'esdeveniments culturals de caire gastronòmic: "la recuperació permet posar en servei un espai modernista situat en ple Centre Històric, en el camí que va del carrer Cavallers, on passarem pel Parador de Turisme, que també està en una fase molt avançada, i continuarem per les zones dels museus i del Mercat del Pla per on es continuarà cap a la Seu Vella. Crec que serà una de les rutes turístiques rellevants de la ciutat de Lleida".


El mercat s’anomenarà El Rebost del Pla ja que l’ús estarà relacionat amb la promoció i divulgació dels productes alimentaris de Lleida que tenen denominació d’origen. Així, en la segona fase del projecte, que sortirà a licitació en els propers dies, es preveu fer totes les actuacions interiors, com són els deu espais que acolliran la venda dels productes autòctons, el bar-restaurant, entre altres. L’equipament també serà accessible per a tothom i tindrà entrada pel carrer Sant Martí i per la plaça dels Gramàtics. A més, es tindrà en compte l’estalvi energètic amb la instal•lació de plaques solars a la coberta de l’edifici, climatització zonal i la potenciació de la il•luminació natural.




 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada