dilluns, 7 de febrer del 2011

Les obres de la plaça del Dipòsit i del carrer Múrcia

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, van visitar les obres de reforma que la Paeria, a través del Pla de Barris de Centre Històric, està duent a terme a la plaça del Dipòsit i el carrer Múrcia, que experimentaran una remodelació integral i constituiran una nova porta d’accés al Centre Històric.

L’objectiu principal és la reordenació dels elements actuals de la plaça i prioritzar-la per a l’ús dels vianants deixant la zona de l’antic dipòsit d’aigua lliure d’obstacles.



El carrer Múrcia es reurbanitzarà amb plataforma única (les voreres i la calçada al mateix nivell). Les obres tenen un pressupost de 524.853,63 i un termini d’execució de 6 mesos i mig.

Aquesta obra  permetrà recordar visualment el dipòsit del Pla de l'Aigua (construït l'any 1792), que va subministrar aigua a totes les fonts de la ciutat i comptarà amb un "espai central on s'hi podran desenvolupar activitats de cultura popular i lleure", ha destacat l'alcalde de Lleida. Àngel Ros també ha remarcat que la nova plaça del Dipòsit, juntament amb la plaça Cervantes, "ofereix una nova fisonomia a aquesta entrada del centre històric".
La nova plaça del Dipòsit tindrà la particularitat que el paviment tindrà llum que dibuixarà el perímetre del dipòsit d’aigua que hi ha al subsòl. L’històric dipòsit de l’aigua, que es va convertir en museu, s’impermeabilitzarà i, a més, s’arranjaran les escales d’accés. Cal destacar que el dipòsit d’aigua no ocupa la totalitat de la plaça sinó que va des del C/ Múrcia fins a la font central que a la vegada actua com a ventilació del dipòsit. El gran calaix que forma el recipient del dipòsit té una planta quadrada de 31,12 x 31,16 metres, cobert amb cinc voltes de canó rebaixat sobre l’entramat de vint-i-cinc pilastres de carreus de pedra perfectament escairats.

A més, la plaça tindrà nou mobiliari urbà (bancs, papereres i pilones), així com nou enllumenat, es renovaran tots els serveis i hi haurà tres zones enjardinades amb vegetació. La primera zona és la situada a l’inici del carrer Múrcia i s’hi ha projectat la plantació de 6 arbres de l’espècie Laguerstroemia Indica, arbre de Júpiter. La segona zona correspon a la plantació dels Celtis Australis, lledoners al costat esquerra del vial que uneix el carrer Sant Carles i el carrer Múrcia. I la tercera zona correspon als parterres de la Plaça del Dipòsit on es plantaran Lledoners (Celtis Australis) i Heura (Hereda Hèlix).


Nota publicada aquí

Altres notícies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada